Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

9 iunie – Ziua Mondială a Acreditării
06/09/2020 - 10:56

Astăzi, 9 iunie, este sărbătorită Ziua Mondială a Acreditării. Cu această ocazie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, felicită angajații din domeniul acreditării, menționând că toți cei implicați în acest lanț, începând cu producătorii și finalizând cu furnizorii, trebuie să fie conștienți de necesitatea respectării cerințelor stabilite în standardele și regulamentele utilizate.

 

De mai mult de 10 ani, în Republica Moldova, acest eveniment servește drept instrument pentru promovarea valorii acreditării de către organismele de acreditare, standardizare, dar și organismele de evaluare a conformității. În acest an, evenimentele dedicate acestei sărbători poartă genericul „Îmbunătățirea Siguranței Produselor Alimentare”.

 

„Mă bucur că Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova MOLDAC, în calitatea sa de Organism Național Unic de Acreditare, reușește să mențină și să dezvolte practicile europene în ceea ce privește standardele de evaluare a conformității. Tindem să fim într-o continuă dezvoltare, astfel ca toți consumatorii finali să aibă încredere în datele și certificatele de atestare a activităților centrelor de evaluare a conformității”, susține ministrul Sergiu Railean.

 

Potrivit lui Sergiu Railean, produsele alimentare sigure sunt esențiale, iar economia transfrontalieră, comerțul internațional și comerțul global al produselor alimentare devine complex și interconectat în ultima perioadă. Astăzi, acreditarea este instrumentul menit pentru sporirea încrederii în calitatea produselor consumate, fiind utilizat atât de autoritățile de reglementare, cât și de consumatori.

Imagini: 
modelul_costului