Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Acord de Grant, în valoare de 3 mln. Euro, pentru modernizarea sistemului termoenergetic al municipiului Bălţi
03/31/2016 - 14:20

Ministerul Economiei invită reprezentanții mass-media la evenimentul de semnare a Acordului de Grant, în valoare de 3 mln. Euro, oferiți de Fondul Regional al Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică şi Mediu (E5P) pentru cofinanțarea Proiectului de modernizarea a sistemului termoenergetic al municipiului Bălţi (SA “CET-Nord”).

 

Evenimentul va avea loc vineri, 1 aprilie, ora 11.00, Ministerul Economiei, intrarea din str. Bănulescu-Bodoni, sala de conferințe 246, cu participarea viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Octavian Calmâc, directorul adjunct al departamentului Infrastructură municipală și de mediu BERD, Lin O’Grady, administratorul fondului E5P, Anders Lund, reprezentantul Delegației UE, Aneil Singh, reprezentantul Ambasadei Suedia, Annelie Gabrielson, și directorul general SA ”CET-Nord”, Ion Galagan.

 

Acordul este unul trilateral, între Ministerul Economiei, SA ”CET-Nord” şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) și amendează Acordul de finanțare dintre Republica Moldova şi BERD, ratificat în anul 2015, care prevede finanțarea aceluiași proiect în baza unui credit suveran în valoare de 7 mil. Euro. Finanțarea nerambursabilă completează împrumutul de şapte milioane de euro acordat de BERD în 2014 întreprinderii de stat SA “CET-Nord”, care furnizează agent termic la 75% din populația mun. Bălți, precum și unui număr mare de clădiri publice și comerciale.

 

modelul_costului