Titlu

Activitățile Centrului de Consultanță și Asistență în Afaceri al ODIMM ar putea fi extinse
06/29/2016 - 18:04

29 iunie, Chișinău - Spectrul activităților oferite de către Centrul de Asistență și Consultanță în Afaceri (CC&AA) al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) ar putea fi extins. Acest subiect a fost discutat astăzi în cadrul întrevederii echipei ODIMM cu reprezentanții Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA).

 

Potrivit Horikawa  Miho, director executiv al Departamentului European al Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională, în calitatea sa de instituție a Guvernului Japoniei, JICA  este dispusă să conlucreze, prin intermediul ODIMM, cu Guvernul Republicii Moldova pentru a identifica toate oportunitățile de cooperare tehnică și de adaptare a cadrului legal în domeniul antreprenoriatului, pentru a oferi posibilitate sectorului de business din țara noastră să se dezvolte mai dinamic. 

 

Reprezentanții JICA au menționat că Agenția Japoneză intenționează să consolideze capacitatea de suport oferit  sectorului antreprenorial din Republica Moldova prin extinderea capacităților de servicii ale centrelor de consultanță,  inclusiv pentru întreprinderile deja formate, care necesită imbold pentru creștere.

 

La rândul său, Iulia Iabanji, directorul general ODIMM, a menționat că până în prezent experții ODIMM au acordat o atenție mai mare procesului de inițiere a afacerii și școlarizării viitorilor antreprenori, iar în continuare echipa instituției este în căutare permanentă a căilor de dezvoltare a sectorului businessului mic și mijlociu. ”Din acest considerent, serviciile de consultanță,  oferite antreprenorilor cu experiență, ar fi o etapă avansată de suport acordat  sectorului antreprenorial din Moldova de către instituțiile guvernamentale prin intermediul partenerilor de dezvoltare”, a menționat Iabanji. 

 

ODIMM în parteneriat cu JICA a lansat în Republica Moldova primul Centru de Consultanță și Asistență în Afaceri (CC&AA), care în prezent este în proces de extindere în regiunile țării prin intermediul celor 9 incubatoare de afaceri din țară.  

 

 

Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională JICA a fost fondată în anul 1974 și este o instituție de implementare a asistenței tehnice, orientată spre dezvoltarea capacităților instituționale, fortificarea întreprinderilor și dezvoltarea resurselor umane pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să inițieze dezvoltarea durabilă economică și socială.