Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Andrian Candu va prezenta oportunitățile investiționale din țara noastră oamenilor de afaceri din Germania
10/13/2014 - 11:49

13 octombrie 2014 - În perioada 13- 15 octombrie, Viceprim-ministrul,ministrul Economiei Andrian Candu va întreprinde o vizită oficială la Berlin, Germania. Agenda vicepremierului prevede întrevederi cu mai mulți oficiali germani, iar subiectele ce vor fi discutate se referă la securitate energetică, atragerea investițiilor germane în țara noastră și valorificarea Acordului de constituire a Zonei de comerț liber, aprofundat și cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană (DCFTA).

 

Pe parcursul vizitei sale ministrul Andrian Candu va avea întrevederi cu Comisarul European pentru Energie, Günther Oettinger, cu Vicepreședintele Fracțiunii SPD din Bundestag și cu Președintele Forumului Germano-Moldav. 

 

De asemenea, Andrian Candu va vizita Ministerul german Federal al Economiei si Energiei, unde va semna Declaraţia de intenţie privind continuarea programului de instruire a managerilor din Republica Moldova.

 

În agendă mai sunt prevăzute întrevederi cu Achim Post, Secretar general al Partidului Socialist European și cu Prof. Lindner, Director Executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane. La această întâlnire vor participa reprezentanții companiilor germane, potențiali investitori în Republica Moldova. Andrian Candu mai are planificate discuții și cu reprezentantul Metro Group, care achiziționează fructe și legume din Moldova și le exportă în rețelele sale pe piața Uniunii Europene. Ministrul Economiei va prezenta oportunitățile din țara noastră companiilor germane interesate să investească în Republica Moldova în domenii precum energie, procesare, industrie ușoară, automotive și infrastructură.

 

Mesajul vicepremierului către comunitatea oamenilor de afaceri din Germania va fi: "Moldova este deschisă investitorilor europeni, avem DCFTA cu UE şi ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabilă a țării, o Moldovă pro-business."  

 

modelul_costului