Titlu

Autoritățile provinciei Istanbul optează pentru intensificare relațiilor de colaborare cu partenerii din Republica Moldova
12/16/2016 - 22:01

16 decembrie, Istanbul - Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a discutat cu guvernatorul provinciei Istanbul, Vasip Sahin, problematica colaborării moldo-turce, în special pe segmentul regional, precum și posibilitatea inițierii unor proiecte investiționale bilaterale în diferite domenii social-economice.

 

Guvernatorul provinciei Istanbul a salutat decizia autorităților Republicii Moldova de a deschide o reprezentanță comercial-economică pe lângă misiunea diplomatică a țării noastre de la Ankara, cu sediul la Istanbul, arătându-și disponibilitatea de a acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui obiectiv.

 

În opinia lui Vasip Sahin, deschiderea reprezentanței la Istanbul va contribui la atât la creșterea volumului schimburilor comerciale dintre două țări, cât și la crearea unei platforme eficiente de inițiere și implementare a unor proiecte investiționale cu atragerea capitalului din ambele state. ”Suntem interesați în dezvoltarea relațiilor de colaborare în toate domeniile cu partenerii din Republica Moldova, care în urma reformelor structurale a devenit o piață economică de perspectivă, care poate asigura legătura dintre Vest și Est”, a punctat guvernatorul provinciei Istanbul.

 

În context, vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că scopul instituirii unei asemenea reprezentanțe constă în impulsionarea și atragerea investițiilor turcești în Republica Moldova, care în ultima perioadă de timp, datorită unor reforme structurale, a creat condiții favorabile pentru mediul de afaceri atât din țară, cât și cel străin.

 

”Interesul businessului turc față de piața moldovenească a fost confirmat prin prezența masivă a companiilor din Turcia la Forumul oamenilor de afaceri, care a fost organizat astăzi la Istanbul. Acest interes ne face să credem că relațiile comercial-economice dintre țările noastre se dezvoltă în ascensiune și există toate premisele pentru impulsionarea acestora, inclusiv prin dezvoltarea cooperării bilaterale și regionale”, a punctat Octavian Calmîc.