Titlu

AVIZ DE PRESĂ / Atelier de lucru național / Ministerul Economiei și Infrastructurii invită reprezentanții mass media la primul Atelier de lucru național, în cadrul Proiectului privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Moldova
09/06/2017 - 12:31

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) invită reprezentanții mass media la primul Atelier de lucru național, în cadrul Proiectului privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova,organizat de MEI de comun cu Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), privind exportul produselor ecologice din Republica Moldova, cu implicarea partenerilor de dezvoltare, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediu, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Organizația de Atragere a Investițiilor și de Promovare a Exportului (MIEPO), Asociații naționale din diferite domenii.

 

Primul Atelier de lucru va avea loc joi, 7 septembrie, ora 09:00în sala de conferințe, Jolly Alon hotel.

 

La Atelier de lucru național vor participa Vitalie IURCU, viceministru al Economiei și Infrastructurii, Iurie USURELU, viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Robert HAMWEY, secretar economic al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

 

Reprezentanții mass media vor avea acces la eveniment în baza legitimației de serviciu.

 

Notă: Acest eveniment va reuni reprezentanți ai guvernului, sectorului privat și academic pentru a revizui colectiv o serie de sectoare ecologice. Participanții vor identifica modalitățile de sporire a producerii și exportului celor mai importante produse ecologice întru asigurarea creșterii valorii adăugate, diversificarea piețelor de export și stimularea producției și exporturilor de produse ecologice. Discuțiile vor fi axate pe planurile și prioritățile naționale de dezvoltare precum și necesitățile și perspectivele producătorilor autohtoni.

 

Proiectul privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova, finanțat de către Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), se desfășoară în perioada mai 2017 până la mijlocul anului 2018. Scopul proiectului constă în acordarea suportului pentru implementarea politicilor economiei verzi și stabilirea cadrului instituțional, de reglementare și a mecanismelor de cooperare pentru consolidarea capacității, eficienței și competitivității sectoarelor ecologice.

 

Primului Atelier de lucru național în cadrul Proiectului privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova:http://unctad.org/en/pages/MeetingDetails.aspx?meetingid=1561