Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Cel de al doilea parc industrial de la Strășeni își lansează producerea în trei luni
06/12/2015 - 16:56

12 iunie 2015, ChișinăuCel de al doilea parc industrial de la Strășeni, ”Triveneta Cavi Development”, va lansa, în curând, procesul de producere a cablurilor electrice, aceasta este constatarea viceministrului Economiei, Valeriu Triboi în cadrul vizitei sale comune cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, la șantier.

 

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a menționat că activitatea PI ”Triveneta Cavi Development” va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economiei naționale și a creșterii nivelului de industrializare a țării. ”Dacă vorbim în termeni economici, atunci punctăm că în rezultatul activității acestui Parc Industrial, vor fi create circa 1000 de locuri noi de muncă, volumul producției industriale se va majora cu circa 51 milioane de euro pe an, datorită impozitelor și a contribuțiilor achitate vor crește veniturile la buget, inclusiv peste 8 milioane de euro din plata TVA, etc”, a subliniat viceministrul Economiei.

 

Potrivit directorul executiv al SRL  ”Triveneta Cavi Development”, Biagio Stamegna primele cabluri electrice de tensiune joasă și medie vor fi produse deja în luna septembrie curent. Acesta susține că, din volumul total al investițiilor, 50 la sută sunt direcționate spre executarea lucrărilor de drenaj, construcția halelor de producție și depozitelor, iar restul pentru procurarea și instalarea utilajului necesar. ”Decizia de a veni cu investiții în Republica Moldova a fost luată după o analiză minuțioasă a piețelor din mai multe țări, aceasta fiind cea mai atractivă și cu condiții favorabile din mai multe puncte de vedere. Noi am venit în Moldova pe mult timp și suntem dispuși să continuăm investițiile, inclusiv și pe alte dimensiuni”, a spus Biagio Stamegna.

 

În opinia Ambasadorului Enrico Nunziata, această investiție este o dovadă că relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Italia se dezvoltă nu doar în baza unor declarații politice de susținere reciprocă, dar și prin intermediul investițiilor. ”Acest șantier, care peste puțin timp se va transforma într-o întreprindere modernă, constituie un indice elocvent al perspectivei europene a Republicii Moldova, al unui climat economic favorabil pentru investiții și dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase”, a specificat diplomatul italian.

 

Parcul Industrial ”Triveneta Cavi Development” este amplasat în orașul Strășeni pe un teren cu o suprafață de circa 11 ha. Hala de producție va avea o suprafață de circa 13600 metri pătrați, aceasta fiind cea mai mare întreprindere a concernului italian ”La Triveneta Cavi SPA”, care deține 90 la sută din valoarea capitalului social al PI. Volumul total al investițiilor pentru crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție a Parcului Industrial (PI) ”Triveneta Cavi Development” este de circa 25 milioane de euro.

Imagini: 
modelul_costului