Titlu

Chiril Gaburici către Transgaz: Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională
04/02/2019 - 18:43

În cadrul vizitei de lucru a ministrului Economiei și Infrastructurii la București, acesta s-a întâlnit cu conducerea Transgaz. Chiril Gaburici și reprezentanții Transgaz au discutat despre demararea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău.

 

„Apreciez ritmul accelerat în care au început lucrările. Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională. Ca urmare a incertitudinilor privind viitorul tranzitului de gaze spre Balcani pe teritoriul Ucrainei și a Republicii Moldova, asigurarea unei rute alternative de livrare gaze naturale este indispensabilă pentru noi”, a menționat Chiril Gaburici.

 

În cadrul întrevederii, ministrul a mai adăugat: „De asemenea, scopul Guvernului de la Chișinău, prin construcția conductei, este să creeze condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a se dezvolta”.

 

Începând cu decembrie 2018, noul operator de sistem de transport gaze desfășoară activități legate de procedurile de achiziții publice pentru lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău. Până în prezent au fost semnate două contracte, iar altele sunt în proces de desfășurare și evaluare.