Titlu

Chiril Gaburici către ZTE: „Vă invităm să testați tehnologiile de ultimă oră pe piața din Moldova. Țara noastră poate deveni Hub tehnologic”
01/29/2019 - 13:19

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții companiei ZTE. În cadrul întâlnirii, ministrul a declarat că țara noastră este deschisă pentru investițiile chineze.

 

„Dezvoltarea sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor este foarte importantă pentru societatea în care trăim. Încurajăm reprezentanții companiei ZTE să investească în telecomunicații și să aducă soluții de ultimă generație. Cine va investi acum în dezvoltarea infrastructurii IT în Republica Moldova, va fi un punct de start pentru toți cei care vor veni ulterior”, a menționat Chiril Gaburici în cadrul întâlnirii cu reprezentanții companiei ZTE.

 

La rândul său, Jianbo Wang, director executiv ZTE a spus: „China este asociată cu construcția drumurilor și proiectelor mari de infrastructură. Și compania chineză ZTE construiește infrastructură, doar că este vorba despre infrastructura IT. Apreciem deschiderea oficialilor din Republica Moldova în dezvoltarea infrastructurii IT și interesul pentru investițiile chineze”.

 

ZTE este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Shenzhen, Republica Populară Chineză. Compania a avut venituri de 9 miliarde de dolari în anul 2009. În trimestrul al patrulea din anul 2010, compania a vândut 16,8 milioane de telefoane mobile, devenind al patrulea producător la nivel mondial. Tot anul 2010, compania a vândut 28,7 milioane de telefoane mobile, situându-se pe locul 8, cu un procent de 1,8% din piața mondială.