Titlu

Chiril Gaburici: Vom depune şi în continuare efort în scopul asigurării condițiilor necesare dezvoltării businessului şi creșterii încrederii faţă de instituțiile de stat
05/31/2019 - 08:47

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la cea de-a 16 ediție a „Galei Businessului Moldovenesc”. În cadrul evenimentului s-a desfășurat și concursul „Marca comercială a anului”, unde au fost premiate circa 150 de companii, totodată s-a acordat premiul pentru realizări în domeniul calității şi premiul pentru participarea la „Fabricat în Moldova”.

 

„Ministerul Economiei și Infrastructurii acordă o atenție deosebită promovării contactului direct între autorități și comunitatea de afaceri, de care, în cele din urmă, depinde cât de eficientă va fi realizarea obiectivelor asumate. Vom depune şi în continuare efort în scopul asigurării condițiilor necesare  dezvoltării businessului şi creșterii încrederii faţă de instituțiile de stat. În același timp, urmărim creșterea competitivității și contribuției întreprinderilor mici și mijlocii la dezvoltarea economiei autohtone”, a declarat Chiril Gaburici.

 

Ministrul a mai menționat că: “Guvernul actual este orientat către susținerea businessului și are o poziție fermă privind înlăturarea barierelor administrative în activitatea de afaceri și asigurarea unui mediu de afaceri echitabil, clar și transparent”.

 

Ca în fiecare an, „Gala Businessului Moldovenesc” își propune să promoveze produsele autohtone, oportunitățile de creștere și dezvoltare, iar prin intermediul concursului „Marca comercială a anului” să identifice companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordările moderne ale calității, totodată, datorită acestui concurs, consumatorii se familiarizează cu mărcile calitative de pe piața autohtonă.

 

Gala Businessului Moldovenesc a fost organizată de către Camera de Comerț și Industrie, în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală.