Titlu

Comitetul de directori al proiectului Twinning s-a întrunit în prima ședință
08/04/2015 - 15:31

04 august 2015, Chișinău - Comitetul de directori al proiectului Twinning Consolidarea sectorului standardizării și metrologiei în conformitate cu cele mai bune practici din statele membre ale UE” , s-au întrunit în prima ședință. Principalele subiecte de discuție au vizat planurile de acțiuni pentru următoarele 2 trimestre, dar și identificarea pârghiilor de fortificare a relațiilor de colaborare.

 

La ședință a participat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, liderul de proiect din partea Germaniei, Hans Koch, liderul de proiect din partea României, Dumitru Dinu, reprezentanți ai Ministerului Economiei, Institutului Național de Standardizare (INS) și Institutului Național de Metrologie (INM).

 

Viceministrul Economiei, a remarcat importanța aplicării și implementării standardelor europene de calitate. Totodată, Valeriu Triboi a apreciat primele rezultate obținute, fiind realizate un șir de activități, seminare, workshop-uri, unde peste 70 de angajați din cadrul INM, INS, MOLDAC, CMAC, Ministerul Economiei, și alte alte ministere au fost instruiți și familiarizați cu cele mai bune practici din domeniul metrologiei și standardizării de către specialiști din Germania și Romania.

 

De cealaltă parte, liderul de proiect din partea Germaniei, Hans Koch, a menționat că proiectele de Twinning sunt proiecte bilaterale și doar printr-o colaborare constructivă  rezultatele vor avea un impact pozitiv.

 

Totodată, în cadrul ședinței a fost prezentat raportul trimestrial de activitate al proiectului pentru primele 3 luni. Următoarea ședință a fost programată pentru 19 Noiembrie 2015.

 

 

NOTĂ: Proiectul twinning „Consolidarea capacităților în sectorul standardizării și metrologiei conform celor mai bune practici a statelor membre UE” este finanțat de UE și implementat de un consorțiu din Germania și România. Bugetul total al proiectului este de 1.1 milioane euro.