Titlu

Concursul Naţional Culinar 2015 și-a premiat câștigătorii
05/25/2015 - 10:41

Ministerul Economiei în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Culinarilor Catering Moldova au organizat la 23 mai curent, ediţia a II-a a Concursului naţional culinar. La eveniment a participat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, directorii și elevi a 11 instituții de învățământ din țară, dintre care 8 școli profesionale.

 

La concurs s-au înscris 85 de elevi de la şcolile profesionale şi superioare de profil, dintre care, la final, cei mai buni au fost premiaţi cu diplome, cupe şi medalii. Conform rezultatelor, locul I a fost ocupat de echipa din anul III de la ASEM, locul II a fost împărțit de echipa anului II a Colegiului Național de Comerț și elevii Școlii Profesionale nr.5 din Chișinău. Locul III a fost luat de elevii Școlii Profesionale din Soroca, Școlii Profesionale din Ștefan Vodă și studenții anului II de la ASEM.

 

Menţionăm că desfăşurarea concursurilor profesionale pe domenii este inclusă în Planul de acţiuni al Strategiei de dezvoltare a învăţământului vocaţional tehnic din RM pentru anii 2014-2020.