Titlu

Consolidarea securității energetice discutată cu reprezentanții Consiliului Atlantic
05/12/2015 - 12:02

12 mai 2015, ChișinăuViceministrul Economiei, Valeriu Triboi  a avut astăzi o întrevedere cu delegația Consiliului Atlantic, aflată într-o misiune de documentare, condusă de vicepreședintele Damon Wilson.

 

Asigurarea securității energetice a țării noastre, atragerea investițiilor străine directe în sectorul energetic, intensificarea cooperării dintre SUA și Moldova, au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii.

 

Părțile au discutat despre importanța sporirii independenței energetice a Republicii Moldova, prin identificarea surselor alternative și stimularea producției interne de energie. În acest context, Valeriu Triboi a menționat că diversificarea surselor de energie, interconectarea la piața energetică europeană și modernizarea sectorului energetic sunt acțiuni prioritare pentru țara noastră.

 

La rândul său, Damon Wilson a dat asigurări că SUA vor oferi expertiza tehnică necesară Republicii Moldova pentru a-și consolida capacitățile în sectorul energetic, în special în ceea ce ține de sporirea capacității de producere locală a energiei. Totodată, vicepreședintele Consiliului Atlantic a menționat că va oferi asistență și în stabilirea de parteneriate de  investiții.