Titlu

„Coolege Vitamine!” – inițiativa de mobilizare de fonduri pentru distribuirea gustărilor de mere proaspete în instituțiile de învățământ din Chișinău
06/03/2016 - 17:42

3 iunie, Chișinău - Programul Națiunilor pentru Dezvoltare (PNUD) în colaborare cu Ministerul Economiei, cu sprijinul financiar al PNUD şi Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, şi în parteneriat cu Eximbank şi Orange, au lansat campania „Coolege Vitamine!”, inițiativă de mobilizare a fondurilor pentru proiectul pilot de sporire graduală a consumului de fructe în stare proaspătă de copiii și elevii din grădinițele și școlile publice.

 

Narine Sahakyan, Reprezentantă Permanentă a.i., PNUD Moldova, consideră că prin intermediul acestui proiect se va reuși obținerea unor efecte pozitive asupra sănătății copiilor și a reușitei lor academice, datorită consumului de fructe proaspete. ”Adresăm un apel către toate părțile interesate, în special, companiile din sectorul privat și părinți, să investească și să doneze pentru acest proiect, iar noi ne angajăm să dublăm fiecare leu donat. Sperăm că inițiativa noastră va crea o nouă piață pentru fructele proaspete, minim prelucrate și va crea mai multe locuri de muncă noi”, afirmă Narine Sahakyan,

 

La prima etapă a proiectului, de gustări de mere proaspete şi feliate, ambalate atractiv, vor beneficia peste 2000 de copii din cinci școli și grădinițe din municipiul Chișinău, care vor fi selectate printr-un concurs de organizatorii proiectului.

 

Persoanele şi instituțiile interesate de a susține campania „Coolege Vitamine!” o vor putea face prin transfer bancar pe site-ul www.picivoinici.md, donând pe pagina Indiegogo a campaniei sau prin terminalele de plată. Suma stabilită pentru colectare pe platforma de crowdfunding este de 10.000 dolari SUA, fiecare dolar fiind dublat de PNUD Moldova. Întreg procesul de colectare a banilor va putea fi urmărit on-line, atât pe platforma internațională, cât și pe cea locală. Fondurile colectate vor fi transferate direct companiilor de procesare și ambalare a fructelor, în baza procedurilor standarde de achiziții ale PNUD Moldova. 

 

 

Inițiativa curentă face parte din proiectul „Dezvoltarea afacerilor inovatoare pentru o creștere economică durabilă la nivel local”, susținut financiar de Guvernul Norvegiei și PNUD Moldova, implementat în parteneriat cu Ministerul Economiei, care își propune promovarea inovației în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între întreprinderi.  Proiectul se desfășoară în perioada 2014-2017.