Titlu

DAF România – noi proiecte investiționale în Republica Moldova
05/05/2017 - 16:21

5 mai, Chișinău - Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții DAF România, domnii Ștefan Vaju CEO DAF Romania și Paul Mureșan, Director administrativ, precum și cu Alexei Percemli, reprezentant DAF în Moldova.

 

Reprezentanții DAF Romania s-au arătat disponibil pentru extinderea companiei în Republica Moldova, cu o investiție inițială de 2-3 mln euro. În acest scop, își propun construcția în an.2017 a unui centru auto de peste 3000 m2,  ceea ce va genera crearea unor noi locuri de muncă, mai bine de 40 noi angajați numai în primul an. De asemenea, se preconizează construcția unui centru logistic si a unei fabrici de reeșaparea la cald a anvelopelor.

 

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, a salutat extinderea și lansarea unor proiecte cu perspectivă pe termen lung, menționând importanța  introducerii pe piața din Republica Moldova a unei generații noi de camioane și un nou standard de eficiență în transport și confort pentru șoferi și transportatori. De asemenea, a reiterat că Guvernul susține extinderea cooperării economice și investiționale  creând, în acest scop, un mediu de afaceri oportun activității şi crearea un climat favorabil pentru investiții.

 

DAF activează în România din 1996, deține 9 filiale în România și în Republica Moldova din 2007. Cifra de afaceri pe anul 2016 peste 100 mln. Euro.