Titlu

Delegația ministerului Economiei participă la a 4-a sesiune a Comisiei mixte moldo-austriece pentru cooperare economică bilaterală
06/27/2017 - 13:11

27 iunie, Chișinău - Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu participă la sesiunea a 4-a a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-austriece de cooperare economică bilaterală externă, care se desfășoară la Viena, astăzi 27 iunie 2017.

 

Din delegația Republicii Moldova fac parte reprezentanți ai ministerului Economiei, ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ai Agenției pentru Protecția Consumatorului, ai Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic, precum și reprezentanți ai Ambasadei Moldovei în Austria și este condusă de Iurie Ușurelu, viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

 

Membrii Comisiei mixte moldo-austriece vor discuta mai multe subiecte privind situația economică din Republica Moldova și Austria și dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale.

 

Domeniile care vor fi abordate sunt cele cu referire la sectorul  Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), protecția consumatorului și standardizare, cooperarea financiară, agricultură și dezvoltare rurală, mediu și tehnologii de mediu, dezvoltare regională și construcții, turism și dezvoltarea infrastructurii, mediul de afaceri, precum și avansarea relațiile multilaterale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și Organizația pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). 

 

Vitalie Iurcu, viceministrul Economiei va purta discuții cu mai mulți parteneri europeni și ai delegației austriece, inclusiv cu Janez Kopač, director al Secretatriatului Comunitatii Energetice, pe probleme ce țin de cooperarea în domeniul energetic.

 

De asemenea, în cadrul acestei sesiuni va fi stabilit data și locul desfășurării următoarei (a cincea) sesiune a Comisiei mixte moldo-austriece pentru cooperare economică bilaterală.