Titlu

Echipa Republicii Moldova a cucerit Marele Premiu al Campionatului Gastronomic Internațional
05/30/2016 - 17:52

30 mai, Chișinău - Marele Premiu al Campionatului Gastronomic Internațional, organizat în cadrul expoziției „FOOD and DRINKS”, a fost adjudecat de echipa Republicii Moldova, formată din studenții de la Academia de Studii Economice a Moldovei și Colegiul Național de Comerț - Cristian Pitușcan, Elena Popa și Ana Badiu.

 

Premiul special – un Certificat de participare la cel mai prestigios seminar gastronomic din București, oferit de către compania „Cash and Carry Moldova”, l-a primit Cristian Pitușcan de la Colegiului Național de Comerț, care a obținut cele mai multe medalii în cadrul campionatului.

 

La eveniment au participat echipe de culinari din Republica Moldova, Federația Rusă și Cipru. Programul Campionatului a inclus prepararea diverselor bucate culinare, ART-Class-uri, concursul echipelor „Cutia Neagră”, precum și prezentarea lucrărilor culinare cu genericul „Odă pâinii” și ”Festivalul sarmalelor”.

 

Campionatul s-a finalizat cu prepararea „Mămăliguței Prieteniei”, care a fost servită vizitatorilor (cca 500 porții). Produsele lactate pentru Mămăliguța Prieteniei au fost oferite de SA Lactis Rîșcani.