Titlu

A fost lansat concursul Moldova Eco Energetică, ediţia 2015
03/05/2015 - 17:44

5 martie 2015, ChișinăuMinisterul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu sprijinul proiectului Energie şi Biomasă au decis, astăzi, lansarea Competiţiei naţionale „Moldova Eco-Energetică”, ediţia 2015. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului de Coordonare Moldova Eco Energetică (CC MEE), condus de ministrul Economiei, Stephane Bride.

 

“Concursul Moldova Eco Energetică este cea mai importantă platformă de promovare a inițiativelor inovative în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice din Republica Moldova. Timp de trei ani, rezultatele concursului au demonstrat că sectorul energiei regenerabile poate deveni cu adevărat o industrie competitivă, ce ar impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri, în special în zonele rurale”, a spus ministrul Economiei la şedinţă.

 

La concursul din acest an pot participa atât agenți economici și instituții publice, cât și persoane fizice, ONG-uri, grupuri de inițiativă, fundații, etc. Premianții la cele 10 categorii vor fi premiați în cadrul unei gale festive, care se va desfășura în luna decembrie 2015.

 

De asemenea, Consiliul a aprobat noul logo  al concursului Moldova Eco Energetică, precum și modificările la regulamentul de organizare al acestuia.

 

În perioada 2012-2014 la concursul Moldova Eco Energetică au fost depuse 209 dosare, fiind premiate 65 istorii de succes.