Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Guvernul a decis crearea Consiliului Consultativ pentru IMM-uri
02/01/2017 - 17:20

1 februarie, Chișinău - Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, instituirea Consiliului consultativ pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM). Noua entitate își va desfășura activitatea pe lângă Ministerul Economiei și va constitui o platformă de interacțiune între antreprenori şi autorităţi, dar şi de lansare a noi programe de dezvoltare a sectorului IMM-urilor.

 

În activitatea Consiliului vor fi implicaţi activ reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societății civile, care vor analiza cadrul normativ de reglementare a activităţii de întreprinzător şi vor veni cu propuneri de îmbunătăţire a acestuia. Totodată, membrii noii entităţi urmează să vină cu recomandări privind implementarea programelor de susținere a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și de dezvoltare a spiritului antreprenorial în Republica Moldova.

 

Conform datelor oficiale, IMM-urile reprezintă peste 97 % din totalul întreprinderilor din Republica Moldova, iar contribuţia acestora la PIB este de aproximativ 32 %. În acelaşi timp, aproximativ 56 % din totalul persoanelor angajate activează în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii.

 

http://gov.md/ro/content/guvernul-decis-crearea-consiliului-consultativ-pentru-imm-uri

 

 

Imagini: 
modelul_costului