Titlu

Începând de mâine vom avea prețuri mai mici la produsele petroliere
11/17/2014 - 15:55

17 noiembrie 2014 - Astăzi, 17 noiembrie, Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Andrian Candu a avut o întrevedere cu reprezentanții companiilor petroliere din Republica Moldova. În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte ce țin de prețul la carburanți pe piața externă, modernizarea și ajustarea stațiilor PECO la standardele europene și chestiuni ce vizează securitatea energetică a țării.

 

 

Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a stabilit o nouă reducere a prețurilor pentru produsele petroliere.

 

 

„Înțeleg că începând de mâine o să afișați prețuri mai mici cu 20-30 de bani pentru carburanți. Știu că urmează să mai faceți anumite calcule, prognoze în dependență de cursul valutar. Mă bucur că înțelegeți că indiferent de fluctuații trebuie de mai făcut reduceri de cost. Orice ieftinire este binevenită.”, a declarat Andrian Candu

 

 

Petroliștii l-au informat pe vicepremier că reducerile pe care fac le aduc pierderi în situațiile când cursul valutar este instabil. Andrian Candu le-a promis că va discuta cu Guvernatorul Băncii Naționale la acest subiect..

 

 

„Urmează să am astăzi o întrevedere cu Guvernatorul Băncii Naționale și voi discuta această problemă. Scopul este să asigurăm consumatorilor carburanți la un preț corect, mai mic și în același timp să nu afecteze nici industria petrolieră”, a declarat Andrian Candu

 

 

Precizăm că reducerea de preț la carburanți anunțată astăzi vine după o altă serie de ieftiniri care au vut loc la sfărșitul lunii octombrie. Atunci, în urma unei discuții cu ministrul Economiei, petroliștii au afișat prețuri mai mici cu până la 50 de bani.