Titlu

India este interesată în dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova
11/04/2016 - 16:18

4 noiembrie, Chișinău – Extinderea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și India, inclusiv a unor proiecte investiționale în domeniul industriei ușoare, producerea energiei regenerabile și alte, a fost discutată astăzi de viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, cu ministrul Statisticii şi Implementării Programelor al Republicii India,  Sadananda Gowda.

 

În cadrul întrevederii viceministrul Economiei a salutat interesul mediului de afaceri din India de a veni pe piața moldovenească cu proiecte investiționale în diferite domenii. În context, Valeriu Triboi a menționat că peste 50 de businessmeni din India au confirmat participarea la Forumul de afaceri în domeniul farmaceutic, care va avea loc la Chișinău la sfârșitul lunii noiembrie curent.

 

La rândul său, ministrul  Sadananda Gowda a menționat că autoritățile de la New Delhi sunt interesate în dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, in special  industria textilă şi cea alimentară, medicina şi farmaceutica, tehnologiile informaționale, producerea energiei regenerabile, etc. Oficialul indian a lansat invitația în adresa Ministerului Economiei  pentru participare la Business-Forumul ”India-Europa”, care va avea loc în luna decembrie la New Dehli.

 

În scopul atingerii obiectivelor scontate, Valeriu Triboi și Sadananda Gowda au discutat despre posibilitatea creării comisiei mixte pentru cooperare comercial-economică, care va permite intensificarea contactelor comerciale reciproc avantajoase.

 

Conform Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova funcționează 36 întreprinderi moldo-indiene, cu capital investit de circa 4 milioane de lei.Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu India în ianuarie-august 2016 a fost de peste 17 milioane USD.