Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

La Chișinău a fost lansat raportul “Indicele Politicii IMM: Țările Parteneriatului Estic 2016”
04/19/2016 - 15:35

19 aprilie, Chișinău -  Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a participat la lansarea raportului “Indicele Politicii IMM: Țările Parteneriatului Estic 2016”, eveniment organizat de OECD, Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) şi Fundația Europeană de Formare Profesională (ETF) în colaborare cu Ministerul Economiei. La eveniment au participat Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene din Republica Moldova, și Mihaela Hauf, specialist în Politici, Comisia Europeană și reprezentanți OCDE Eurasia.

 

Potrivit lui Vitalie Iurcu, organizarea acestui eveniment este foarte importantă pentru autoritățile naționale, deoarece pe parcursul ultimei perioade de timp Guvernul Republicii Moldova a dezvoltat câteva strategii de creștere a competitivității și de creare a unor condiții de concurență echitabilă pentru toți, care activează în țara noastră. ”Un pas important pentru îmbunătățirea climatului de afaceri este reforma regulatorie, la care se lucrează actualmente intensiv, împreună cu partenerii de dezvoltare și care va avea un impact imediat asupra mediului de afaceri”, a spus viceministrul Economiei.

 

În acest context, Vitalie Iurcu a menționat că la moment, ministerul Economiei este în proces de revizuire a actelor permisive, numărul cărora în curând va fi diminuat cu 25 la sută, iar în următoarele 6 luni redus de la 436 la circa 110.

 

În opinia lui Vitalie Iurcu, un efect pozitiv în creșterea productivității ÎMM din țară l-a avut semnarea, în 2014, de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE, inclusiv prin instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzător, deoarece a oferit posibilități semnificative de export și atragere a investițiilor.

 

 

Imagini: 
modelul_costului