Titlu

La Hâncești s-a discutat despre eficientizarea cadrului de reglementare la necesitățile IMM-lor
04/22/2016 - 16:33

22 aprilie, Chișinău - Consolidarea platformei de comunicare dintre sectorul public și cel privat, eficientizarea cadrului de reglementare la necesitățile Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), precum și rolul statului în susținerea micului business au fost discutate în cadrul unei mese rotunde, organizate de ministerul Economiei la Hâncești. La eveniment au participat autoritățile locale și reprezentanții mediului de afaceri din raioanele Hâncești, Leova, Cimișlia, Nisporeni și Basarabeasca.

 

În cadrul evenimentului, Svetlana Țurcanu, șef-interimar al Direcției de dezvoltare a întreprinderilor mici și mediu al ministerului Economiei, a vorbit despre inițiativele instituției privind simplificarea lansării unei afaceri în comerț prin notificare la primărie, optimizarea procedurii controlului de stat în activitatea de întreprinzător prin consolidarea aspectului consultativ al verificărilor, diminuarea actelor permisive, etc. ”În perioada imediat următoare ministerul Economiei va veni cu inițiative privind simplificarea procedurii de lichidare a afacerii, prezentarea unui raport unic din partea întreprinzătorilor către autoritățile statului, reformarea patentei de întreprinzător și altele”, a menționat Țurcanu.

 

Programele de suport și susținere a micului business din țară, acordate de partenerii și donatorii europeni, inclusiv condițiile de eligibilitate ale acestora, precum și accesul la ele au fost prezentate reprezentanților mediului de afaceri din raioane de specialiștii de la ODIMM, Proiectul “Antreprenoriatul inovativ” și Camera de Comerț și Industrie.

 

Evenimentul de la Hâncești se înscrie în Agenda 100 zile a Ministerului Economiei” la subiectul platformelor de comunicare cu mediul de afaceri  ”Zilele Businessului Regional”.