Titlu

MEI: Informație operativă pentru cetățeni
01/11/2019 - 13:44

În contextul codului galben de ninsori pe întreg teritoriul țării, Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă pietonii și conducătorii auto să se abțină de la călătoriile lungi, acestea fiind efectuate doar în cazurile de extremă urgență, să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

 

Înainte de a porni la drum, MEI roagă cetățenii să se informeze despre condițiile de circulație rutieră. Pentru asemenea informație, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

 

De asemenea, MEI informează că pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

 

În cazul situațiilor excepționale, blocaje din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul 112. Imediat ce a fost primită sesizarea, echipajele mixte, inclusiv militari, vor interveni în cel mai scurt timp pentru a oferi ajutor.