Titlu

Mesajul de felicitare al Viceprim-ministrului, Мinistrului Economiei, Octavian Calmîc, cu ocazia «Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor»
03/14/2016 - 15:49

Stimaţi  prieteni!

Cu prilejul marcării „Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor”, din numele meu personal şi al Ministerului Economiei, vă adresăm sincere felicitări şi urări de bine!

Ziua de 15 martie consemnează „Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor”, eveniment dedicat sărbătoririi şi manifestării solidaritaţii în cadrul mişcării consumatoriste internaţionale. Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor a fost marcată pentru prima dată în anul 1983 şi a devenit de atunci o ocazie importantă pentru aducerea la cunoştinţă publică a importanţei cunoaşterii şi protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori.

În acest an, potrivit calendarului realizat de „Consumers International”, tema zilei este „Antibioticele din meniu”. Subiectul este actual pentru toate țările, deoarece vine să atenționeze asupra unei eventuale crize internaționale majore de sănătate publică, a riscurilor utilizării în exces a antibioticelor, practicilor comerciale agresive la care recurg producătorii, abuzurilor companiilor și restaurantelor, care pot duce în eroare consumatorii și care este cadrul legal ce reglementează domeniul protecţiei consumatorilor la tematica propusă.

Importanţa Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului creşte de la un an la altul odată cu intensificarea mişcării consumeriste mondiale. Cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să consume produse de calitate şi să beneficieze de servicii conforme cu cerinţele lor.

Îmi exprim ferma convingere că numai graţie capacităţilor deosebite, înaltului profesionalism, atitudinii şi devotamentului vom reuşi să realizăm obiectivul de bază - protecţia consumatorilor!

Vă dorim sănătate, succese, bunăstare şi armonie sufletească!

Cu respect,
Octavian CALMÎC,
Viceprim-ministru,
Ministru al Economiei