Titlu

Mesajul de felicitare al viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc, cu ocazia Zilei economistului
09/24/2016 - 13:13

Stimați colegi!

 

Ziua profesională a economistului, marcată în ultima duminică a lunii septembrie, îmi oferă un prilej în plus de a-mi exprima gratitudinea și înaltele considerente  pentru profesionalismul și abnegația dumneavoastră demonstrate în activitatea cotidiană prin elaborarea, promovarea și implementarea strategiilor și programelor de dezvoltare a economiei naționale.

 

Economiștii reprezintă o verigă importantă ce pune în mișcare mecanismul de funcționare a statului.  Multitudinea şi caracterul complex al sarcinilor şi obiectivelor din domeniul economic, importanța primordială pe care o are economia într-un stat, stabilește noi exigențe şi solicită eforturi considerabile ale profesioniștilor din acest domeniu.

 

Desigur, sunt momente când nu ne reușește realizarea unor obiective din prima, dar datele statistice și, mai important, starea reală a lucrurilor, ne demonstrează că datorită eforturilor comune am reușit să mișcăm lucrurile din loc, să începem schimbarea pe toate dimensiunile și sectoarele economiei naționale. Da, până la obținerea rezultatelor scontate mai avem de muncit, dar sunt sigur că datorită capacităților dumneavoastră profesionale, spiritului de echipă  și dorinței de a schimba situația din Republica Moldova, vom reuși să realizăm toate obiectivele care stau în fața noastră.

 

În această zi deosebită, suntem alături de dumneavoastră, dorindu-vă sănătate, viața îndelungată, bunăstare, noi realizări în domeniul căruia vă consacrați viața, fericire, noroc şi prosperitate.

 

Cu respect,

 

Octavian CALMÎC,

viceprim-ministru,

ministru al Economiei