Titlu

Mesajul ministrului Economiei, Stephane Bride cu prilejul Zilei Mondiale a Metrologiei
05/20/2015 - 08:19

Mesajul ministrului Economiei, Stephane Bride cu prilejul

Zilei Mondiale a Metrologiei

 

20 mai 2015

 

 

Stimaţi prieteni,

 

Astăzi, mai mult ca oricând Republica Moldova are nevoie de o creştere economică calitativă, perceptibilă de fiecare cetăţean. Iar aceasta poate fi atinsă doar prin implementarea standardelor europene, a noilor tehnologii şi a inovaţiilor în toate sferele vieţii.

 

Industria, energia, agricultura, comerţul, medicina, comunicaţiile, într-un cuvânt tot ce înseamnă civilizaţie pentru noi, nu ar funcţiona eficient şi credibil fără metrologie, ştiinţa care le determină calitatea. De aceea, obiectivul nostru este o economie durabilă, bazată pe industrii generatoare de calitate măsurabilă.

 

În acest context, Ziua Mondială a Metrologiei este o excelentă ocazie pentru instituţiile de profil, mediul de afaceri, dar şi cetăţeni de a consolida acest obiectiv şi a-l face un punct forte al nostru în competiţia pe piaţa europeană, în care am intrat odată cu semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

Ministerul Economiei, fiind autoritatea responsabilă de infrastructura calităţii, adresează cu această ocazie, tuturor metrologilor, cele mai sincere cuvinte de felicitare şi recunoştinţă cu prilejul zilei profesionale.

 

Stimaţi colegi, succesul economic al ţării noastre, competitivitatea produselor autohtone atât pe piaţa internă, cât şi cea externă depinde de calitatea pe care o veţi testa şi măsura. De aceea, vă dorim în activitatea ce o desfăşuraţi realizări încununate de succes, sănătate şi multă putere de lucru!

 

 

Cu respect, 

Stephane Bride,

Viceprim-ministru,

Ministru al Economiei