Titlu

Ministerul Economiei continuă Campania de informare a comercianţilor din pieţele din Chişinău şi centrele raionale
09/16/2014 - 14:38

16 septembrie 2014, Chişinău - Campania de informare a comercianţilor desfăşurată cu genericul "Ia atitudine - Oferă consumatorilor încredere în tine!"  ajuns deja la Hânceşti şi Râşcani. 

 

Până la 30 septembrie curent, o echipă de consultanţi de la Ministerul Economiei, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Institutul Național de Metrologie va discuta cu comercianţii, administratorii pieţelor și reprezentanții autorităților publice locale despre organizarea activității comerciale, şi aplicarea celor mai bunele practici în relația cu consumatorii. De asemenea, aceştia vor oferi informaţii despre regulile de utilizare în activitatea de comerț a mijloacelor de măsurare, dar şi despre importanța utilizării corecte a mijloacelor de măsurare. 


Totodată, pentru obținerea unui feedback au fost realizate două chestionare - unul pentru administratorii pieţelor și unul pentru comercianți. La finele campaniei informațiile din chestionare vor fi analizate.

 

Menţionăm că Campania de informare și consiliere "Ia atitudine - Oferă consumatorilor încredere în tine!" a fost lansată la 12 septembrie 2014 cu scopul de a informa și instrui comercianții din piețele comerciale pentru a evita încălcarea drepturilor consumatorilor.

 

Prin aceste acțiuni Ministerului Economiei își propune să îmbunățească calitățile serviciilor prestate de comercianți.