Titlu

Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu un îndemn către societatea civilă și către actorii importanți implicați în domeniul construcțiilor
09/26/2019 - 17:02

Prin legea calității în construcții s-au stabilit obiective de protejare a principalelor valori constituționale – dreptul de a avea siguranța unui habitat sănătos și fără pericole. În acest scop a fost instituit un sistem de calitate în construcții, alcătuit din mai multe elemente, menite să prevină non-calitatea, să asigure realizarea și garantarea calității în condiții raționale de cost și termen.

 

Controlul de stat al calității face parte acestui sistem, prin care statul exercită controlul în toate componentele sistemului, în scopul prevenirii sau limitării unor situații ce pot apărea la construcții și care pot pune în primejdie sau afecta negativ viața, sănătatea, mediul înconjurător sau pot cauza pierderi materiale.

 

Astfel, pentru a identifica lacunele sistemului, Ministerul Economiei și Infrastructurii a inițiat consultări pentru a solicita propuneri și soluții prin modificări legislative, care vor conduce la îmbunătățirea activității Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST).

 

În scopul redresării situației la AST, MEI roagă evaluarea activității Agenției, completând următorul formular: bit.ly/2lYd4dN.

 

Completarea formularului este activă în perioada 26 septembrie – 26 octombrie 2019.