Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Chiril Gaburici salută implicarea autorităților locale în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova”
04/11/2018 - 16:41

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu primarul orașului Strășeni, Valentina Casian. Subiectul discuției a fost stabilirea soluțiilor pentru implicarea cât mai activă a președinților de raioane și a primarilor în procesul de reabilitare și dare în exploatare a drumurilor, în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”.

 

Chiril Gaburici a menționat că infrastructura drumurilor este una dintre cele șapte priorități ale Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru anul 2018. „Trebuie să depunem eforturi comune ca porțiunile de drum selectate să fie reparate calitativ și în termenii stabiliți, iar președinții de raioane și primarii trebuie să muncească cot la cot cu autoritățile centrale pentru a duce la bun sfârșit acest proiect ambițios pentru țara noastră”, a reiterat ministrul Economiei și Infrastructurii.

 

Totodată, Chiril Gaburici a reiterat deschiderea și disponibilitatea Ministerului Economiei și Infrastructurii, dar și a instituțiilor implicate în procesul de reabilitare și construcție a drumurilor, de  a coopera cu autoritățile locale, pentru implementarea cu succes a proiectului.

 

La rândul său, Valentina Casian a salutat lansarea proiectului și a apreciat pozitiv colaborarea APL cu Ministerul Economiei și Infrastructurii.

 

Programul „Drumul bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a peste 1200 de kilometri de drum, care vor acoperi aproape 1200 de localități. Suma totală a investițiilor va fi circa 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei, și din Bugetul de Stat – 1,1 miliarde de lei.

 

De asemenea, programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede organizarea unei singure proceduri de licitație pentru fiecare raion, care va cuprinde toate sectoare de drum din unitatea administrativ-teritorială și toate sursele de finanțare. Semnarea contractelor și lansarea lucrărilor sunt preconizate pentru luna mai a acestui an.

Imagini: 
modelul_costului