Titlu

Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Președinției germane în OSCE
02/16/2016 - 11:42

16 februarie, Chișinău -  Importanța implicării depline a tuturor partenerilor în cadrul procesului în formatul „5+2” în domeniul facilitării comerțului a fost subiectul întrevederii dintre Ministrul  Economiei Octavian Calmâc și Ambasadorul Cord Meier-Klodt, Reprezentantul Special al Președinției germane în OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

 

Viceprim-ministrul Octavian Calmâc a subliniat că autoritățile moldovenești sunt interesate în facilitarea comerțului pe întreaga regiune și au făcut o serie de pași în acest scop. „Pentru a atinge aceste obiective, Guvernul Republicii Moldova cooperează activ atât cu parteneri cât și cu experți din UE, înțelegând foarte bine că succesul în acest domeniu depinde în mare măsură de cooperarea cu toți actorii implicați în acest proces”, a spus Octavian Calmâc.

 

La rândul său, Cord Meier-Klodt a accentuat importanța unei abordări incluzive și transparente în ceea ce privește facilitarea comerțului, prin implicarea părților în procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile, inclusiv a negocierilor în formatul „5+2”, întâlnirilor „1+1” a reprezentanților politici și ședințele grupurilor de lucru. „Comerțul este un element important al stabilității, și consider că agenții economici de pe ambele maluri trebuie să aibă posibilitatea să facă comerț fără obstacole în toate direcțiile, beneficiind de acces la diferite piețe. De aceea noi am abordat acest subiect informal în cadrul ultimei Conferințe OSCE din Bavaria în octombrie 2015”, a spus Meier-Klodt.

 

Reprezentantul Special al OSCE a menționat că rolul lui în procesul de reglementare este de a facilita dialogul între părți pentru a îmbunătăți tangibil viețile oamenilor care locuiesc pe ambele maluri ale râului Nistru.

 

Versiune modificată.