Titlu

Ministrul Economiei, Stephane Bride, a participat la Ziua Națională a Moldovei, la Expo Milano 2015
08/29/2015 - 18:00

29 august 2015, Milano - Viceprim-ministrul, ministrului Economiei, Stephane BRIDE, împreună cu o delegație de stat în frunte cu prim-ministrul Valeriu STRELEȚ, a participat azi la Ziua Națională a Moldovei, desfășurată în cadrul expoziției mondiale "Milano 2015". Evenimentul a fost inaugurat prin arborarea drapelului național, dar și luări de cuvânt. 

 

Totodată, au fost organizate un șir de expoziții ale meșterilor populari, concert de muzică și dans popular, precum și degustări de vin și bucate tradiționale. În cadrul evenimentului, Stephane BRIDE, a apreciat activitatea Pavilionul Republicii Moldova, menționând că promovarea produselor și companiilor moldovenești va avea un impact pozitiv în dezvoltarea potențialului investițional și relațiilor comerciale.

 

Din delegația Republicii Moldova, condusă de premierul Valeriu Streleț, fac parte Viceprim-ministrul, ministrului Economiei, Stephane BRIDE, ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sulă, ministrul Culturii, Monica Babuc, și directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului, Dona Școla.

 

Expoziția Mondială 2015, se v-a desfășura în perioada 1 mai – 31 noiembrie,  în Italia, Milano, iar tema expoziției este „Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă”. Este pentru prima dată când Republica Moldova participă cu un pavilion propriu.