Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Ministrul Railean a întreprins o vizită de lucru în raionul Cimișlia
07/24/2020 - 09:03

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru în raionul Cimișlia, unde a inspectat lucrările de reabilitare și construcție a drumului național M3: sectoarele Porumbrei – Cimișlia și a drumului de ocolire a orașului Comrat. Lucrările sunt efectuate de compania ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, iar costul acestora este de 59,4 milioane de euro.

Proiectul prevede construcția a 19 km de drum nou, cu 4 benzi de circulație, iar drumul de ocolire a orașului Comrat presupune construcția a 18,3 km de drum nou, cu două benzi de circulație.

Potrivit reprezentaților ONUR, lungimea totală a drumului este de 37,27 km. În procesul de lucru sunt implicați 67 de muncitori, iar pe parcursul desfășurării lucrărilor sunt antrenați circa 400 de specialiști, dintre care 95%  din Republica Moldova.

De asemenea, ministrul a vizitat și uzina de beton asfaltic „IrindaPrim” SRL, care este una dintre cele mai mari uzine de beton asfaltic din țară. Sergiu Railean a discutat cu conducerea întreprinderii despre procesul de construcție a celor 2 poduri rutiere din țară și reparația sectoarelor de drum din raionul Cimișlia.

„Mă bucur să constat că întreprinderea utilizează cele mai moderne tehnologii pentru producerea mixturii asfaltice. Pentru drumuri moderne și sigure este necesar să dispunem de materiale calitative, iar betonul asfaltic produs să se încadreze în cele mai înalte standarde”, a precizat Sergiu Railean. 

De asemenea, ministrul s-a informat despre activitatea întreprinderii în perioada crizei pandemice și cum aceasta a afectat producerea și cifra de afaceri a companiei. În context, administratorul a menționat că în prezent, întreprinderea activează în regim normal și sunt respectate toate normele de siguranță.

Imagini: 
modelul_costului