Titlu

Ministrul Vadim Brînzan în discuții cu Ruben Atoyan, Șeful misiunii de experți ai FMI
07/02/2019 - 11:10

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu misiunea de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), care se află în aceste zile în vizită de lucru în Republica Moldova. Ministrul Vadim Brînzan a menționat că noua guvernare și-a propus o agendă ambițioasă de reforme care vor contribui la dezvoltarea țării, iar în acest sens mizează pe suportul partenerilor.

 

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte printre care prognoza macroeconomică, evaluarea managementului investițiilor publice, precum și proiectele din sectorul energetic. Ministrul a informat despre necesitatea diversificării surselor de energie pentru Republica Moldova și activitățile care sunt întreprinse la etapa actuală în acest sens.

 

La rândul său, Șeful misiunii de experți ai Fondului Monetar Internațional, Ruben Atoyan, și-a manifestat deschiderea pentru a susține Republica Moldova la implementarea reformelor ce vor contribui la dezvoltarea țării.

 

De asemenea,  Ruben Atoyan a informat că în luna septembrie a anului curent misiunea FMI va evalua managementul investițiilor publice și va efectua o analiză a tuturor etapelor de implementare a proiectelor de dezvoltare în investițiile publice. Evaluarea va indica punctele forte, dar și cele care trebuie îmbunătățite.