Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Moldova și Rusia cooperează pe platforme economice și investiționale
05/31/2018 - 17:15

Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut astăzi o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, în cadrul căruia au fost discutate subiecte ce țin de intensificarea cooperării economice, comerciale și investiționale dintre ambele state. Oficialii au analizat modalitățile de cooperare economică bilaterală pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, a Consiliului economic și Forumului investițional.

 

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că țara noastră este deschisă pentru comunicarea pe diverse domenii, care ar avea un impact pozitiv asupra relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și Federația Rusă.

 

„Suntem deschiși pentru un dialog constructiv în vederea fortificării cooperării comercial-economice pe platformele comune de comunicare, pentru a identifica soluții de eliminare a unor bariere din comerțul nostru bilateral și pentru a stimula proiecte noi investiționale”, a subliniat Chiril Gaburici.

 

În aceeași ordine de idei, ambasadorul Farit Muhametșin a afirmat că Federația Rusă dorește realizarea Planului de acțiuni privind dezvoltarea relațiilor comerciale și economice moldo-ruse pentru perioada 2016-2017, Protocol al ședinței a 14-a a Comisiei interguvernamentale, îmbunătățirea colaborării bilaterale între oamenii de afaceri, inclusiv pe platforma camerelor de comerț și industrie, și în cadrul Forumului economic, care urmează să se desfășoare la Chișinău la sfârșitul lunii iunie 2018. De asemenea, ambasadorul a menționat despre importanța unui dialogului comun în vederea bunei desfășurări a Forumului investițional, precum și valorificarea potențialului de colaborare pe diverse domenii, inclusiv pentru deblocarea interdicțiilor transportului de mărfuri pe teritoriul rus.

 

La final, ministrul Economiei și Infrastructurii a punctat că, conform înțelegerilor prealabile, stabilite în cadrul întrevederilor bilaterale anterioare, va fi respectată și realizată foaia de parcurs a Planului de acțiuni privind colaborarea economică, pentru eliminarea constrângerilor existente, simplificarea exportului produselor moldovenești pe piața rusă și intensificarea cooperării economice moldo-ruse.

Imagini: 
modelul_costului