Titlu

Moldova va consolida cooperarea cu Organizația Internațională a Viei și Vinului pe domeniul turismului vinicol și afacerilor mici în domeniu
03/31/2016 - 17:00

31 martie 2016, Paris - Cu prilejul vizitei de lucru la Paris a Viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc, delegația condusă de directorul MIEPO, Vitalie Zaharia s-a întâlnit, la 30 martie curent, cu  directorul general al Organizația Internaționale a Viei și Vinului (OIVV).

 

Discuția a vizat consolidarea cooperării cu Organizația Internațională a Viei și Vinului privind sporirea competitivității vinurilor moldovenești, accesului pe noi piețe externe, dezvoltarea turismului vinicol și preluarea experienței franceze în domeniul afacerilor mici în vinicultură, după exemplul chateau-urilor.

 

Vitalie Zaharia, directorul Organizației pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor din Moldova (MIEPO) a vorbit despre evoluțiile din sectorul vitivinicol și necesitatea aplicării noilor tehnologii și a strategiilor de marketing pentru accesarea noilor piețe de desfacere.

 

La rândul său, Jean-Marie Aurand a subliniat importanța participării active a reprezentanților Moldovei la conferințele OIVV și conectării la rețeaua de experți al organizației pentru suport în procesul de modernizare a sectorului. Printre proiectele menționate de directorul OIVV a fost organizarea unui seminar tehnic la Chișinău pentru profesioniștii din ramură, reuniunea Congresului Mondial al Viei și Vinului și Adunarea Generală a OIVV în Moldova.

 

De asemenea, Jean-Marie Aurand a menționat despre posibilitatea de a găzdui în saloanele OIVV a prezentărilor de vinuri moldovenești, amintind despre succesul ediției din 2011.