Titlu

O zi la Ministerul Economiei
12/03/2015 - 15:52

03 decembrie 2015, Chișinău – De ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Ministerul Economiei s-a alăturat acțiunii Oficiului Înaltului Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) ”Puternici, ambițioși, egali” și a invitat-o pe Ludmila Ababii, studentă cu deficiențe de vedere, la Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (USM) să participe, pe durata unei zile, la programul de activitate al conducerii instituției.

 

Timp de o zi la Ministerul Economiei, Ludmila a reușit să facă cunoștință cu ministrul Economiei în exercițiu, Stephane Bride, viceminiștii Valeriu Triboi, Octavian Calmâc și Vitalie Iurcu, dar și cu Secretarul de Stat, Lilia Palii. A aflat multe lucruri interesante despre activitatea ministerului, a participat la o ședință și un eveniment public, a comunicat cu specialiștii din Direcția evaluarea și monitorizarea politicilor și Secția politici comerț interior, și-a expus doleanțele și așteptările persoanelor cu dizabilități.

 

Trebuie să menționăm că Ludmila mai face un stagiu de practică la Radio Național și o zi de comunicare cu funcționarii a imbogatit-o nu doar de impresii, ci și de surse, de la care se va informa atunci când va scrie știri. Și pentru că un jurnalist are nevoie nu doar de subiecte de știri și surse, dar și de instrumente tehnice, Stephane Bride i-a facut cadou un dictofon. ”Sper că prin acest gest modest am pus o piatră la temelia carierei tale profesionale. Mult elan creator și așteptăm materialele tale pe domeniul economic”, a spus ministrul Economiei. 

 

Întâlnirea cu ministru a fost un prilej pentru a reda impresiile acumulate pe parcursul zilei la Ministerul Economiei, a transmite solicitările persoanelor cu dizabilități, dar și a primi mesaje de încurajare și susținere.  La fel,  Ludmila a primit și câte un mic cadou de Crăciun de la viceminiștrii Economiei. 

 

Cea mai mare parte a programului a decurs alături de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a participat la ședința cu managerul Proiectului IFC, Lily Begiashvili, unde a fost prezentat un proiect de dezvoltare a sectorului investițional. Ulterior, Ludmila l-a însoțit pe viceministru la evenimentul public organizat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. 

 

Pentru a cunoaște pe deplin ce presupune o zi de muncă a unui funcționar public, Ludmila a luat prânzul la cantina Guvernului, după care programul a continuat. Ludmila zice că a rămas impresionată de experiența la minister și că ar reveni cu plăcere după finalizarea studiilor. Sperăm că este așa și o așteptăm oricând cu drag.