Titlu

Pagina miepo.md premiată de UNCTAD pentru ”Excelență în promovarea web a investițiilor străine directe”
04/27/2015 - 16:11

27 aprilie 2015, Chişinău - La 20 aprilie curent la Geneva, a avut loc ”UNCTAD Investment Promotion Awards” - eveniment dedicat desemnării și premierii celor mai reușite platforme web pentru promovarea investițiilor străine directe în tehnologii ecologice. Din 160 de platforme web din toată lumea, evaluate pentru acest premiu, site-ul www.miepo.md a fost clasat pe locul 4 în topul celor mai de succes, avînd un compartiment dedicat în special atragerii de investiții străine directe în domeniul Energiei Regenerabile și a Agriculturii Ecologice.  

 

Instrumentele web au un rol esențial în promovarea atractivității investiționale a unei țări, a climatului și oportunităților specifice acesteia. Reprezentanții potențialilor investitori, la etapa întocmirii listei lungi a țărilor-candidate pentru o localizare a investițiilor, utilizează web-ul ca primă sursă de informare. În acest context, este foarte important ca informația despre climatul de afaceri și investițional din Moldova să fie structurată și completă, ușor de găsit și accesat pentru cei interesați. 

 

Pagina www.miepo.md a fost elaborată în colaborare cu BMZ/GIZ (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) și Proiectul de Consiliere a Prim-ministrului RM în domeniul Promovarii Economiei și este organizată astfel încât să corespundă necesităților principalelor grupuri de clienți – potențiali investitori, exportatori de produse autohtone și turiști în căutare de noi destinații. 

 

Inaugurate în 2002, evenimentele ”UNCTAD Investment Promotion Awards” au loc anual, ca parte a programului pentru motivarea și punerea în lumină a celor mai de succes practici în domeniul atragerii investițiilor străine directe și a contribuției acestora la dezvoltarea sustenabilă a țărilor.  

 

MIEPO este o structură a Ministerului Economiei al Republicii Moldova, cu mandat pentru activități în atragere investiții, promovare exporturi și promovare de țară. Fondată în 1999, organizația asistă investitorii străini în formarea de parteneriate de durată și contribuie la dezvoltarea sustenabilă a exportatorilor din Moldova, prin aplicarea unui spectru larg de servicii și programe specializate. Misiunea MIEPO este de a  facilita dezvoltarea afacerilor și parteneriatelor în Moldova prin implicare, comunicare și promovare.