Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Părinții și toți cei interesați pot afla mai multe despre „Siguranța jucăriilor în contextul Zilei Internaționale a Copiilor”
05/28/2020 - 09:55

Ministerul Economiei și Infrastructurii invită pe cei interesați să participe la webinarul organizat de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) privind „Siguranța jucăriilor în contextul Zilei Internaționale a Copilului”. Webinarul se va desfășura astăzi, 28 mai, ora 15.00, pe pagina de Facebook a APCSP.

Specialiștii APCSP vor veni cu informație importantă privind evitarea unor incidente în procesul de cumpărare a jucăriilor și vor spune care sunt pașii esențiali de recunoaștere a eventualelor neconformități.

Menționăm că, Republica Moldova a transpus Directiva Parlamentului European şi a Consiliului privind siguranţa jucăriilor. Prin urmare, obligațiile generale pentru operatorii economici, prezumția de conformitate, cerințele privind organismele de evaluare a conformității și procedurile de notificare, precum și dispozițiile privind procedurile de urmat în cazul produselor care prezintă un risc – sunt aliniate la norma europeană.

Pentru o informare exhaustivă, APCSP recomandă să accesați pagina Sistemului de alertă rapidă pentru produsele nealimentare al UE. Acesta oferă detalii privind produsele periculoase retrase de pe piață, inclusiv jucării.

De asemenea, sunteți încurajați să semnalați întotdeauna orice problemă de siguranță legată de jucării, apelând la telefonul consumatorului: 022 51 51 51 sau accesând pagina: consumator.gov.md.

Imagini: 
modelul_costului