Titlu

Peste 200 de companii participă la expozițiile „Moldenergy” și „Moldconstruct”
03/16/2016 - 16:26

16 martie, ChișinăuViceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a participat astăzi la deschiderea expozițiilor internaționale specializate „Moldenergy” și „Moldconstruct”, unde a menționat că Ministerul Economiei a susținut mereu implementarea unor asemenea proiecte, deoarece acestea contribuie la realizarea obiectivelor de reformare și modernizare a tuturor sectoarelor economiei naționale.

 

Valeriu Triboi a accentuat că aceste expoziții devin și mai importante acum, când Guvernul Republicii Moldova și-a asumat un amplu program de reforme a economiei naționale conform angajamentelor luate prin semnarea Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Expozițiile „Moldenergy” și „Moldconstruct” au devenit o posibilitate ideală de familiarizare cu noile tendințe în domeniile respective și pentru consumatorii finali, care au șansa să cunoască din prima sursă despre noile tehnologii, eficiența și utilitatea acestora”, a spus Valeriu Triboi.

 

În opinia viceministrului Economiei, expoziția „Moldenergy” este o platformă ideală pentru specialiștii în domeniu de a prezenta cele mai importante soluții inovative pentru dezvoltarea sectorului energetic din Moldova şi a tehnologiilor avansate în domeniul dat, mai ales în procesul actual de elaborare a unui șir de proiecte investiționale. „Asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, modernizarea sistemului energetic, diversificarea surselor de obținere a resurselor energetice sunt unele din obiectivele strategice ale Guvernului Republicii Moldova pentru perioada imediat următoare”, a specificat Triboi.

 

„Moldenergy” și „Moldconstruct” sunt organizate anual de Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, cu susţinerea Ministerului Economiei şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.La expozițiile din anul curent şi-au expus produsele peste 200 de companii din şapte ţări: Republica Moldova, Belarus, România, Bulgaria, Grecia, Ucraina şi Turcia.

 

Pentru mai multe informații contactați
Serviciul de Comunicare și Relații Publice
al Ministerului Economiei
Tel: 022 250 667/547
E-mail: presa@mec.gov.md