Titlu

Programul Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru 2020 – 2030 discutat în cadrul unei ședințe la MEI
12/06/2019 - 10:01

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin, a prezidat ședința grupului de lucru pentru elaborarea Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului în anii 2020 – 2030.

Pe agenda evenimentului s-au regăsit subiecte ce țin de definirea viziunii, obiectivelor generale și obiectivelor strategice privind dezvoltarea turismului, proiectarea acțiunilor strategice pentru atingerea obiectivelor specifice, dar și prognoze de creștere durabilă a turismului.

„Elaborarea Strategiei de dezvoltare a sectorului turismului este una din prioritățile Programului de activitate al Guvernului. Viziunea noastră este să dezvoltăm Republica Moldova ca o destinație turistică competitivă și durabilă. Oferta turistică trebuie să includă un produs de valoare adăugată înaltă și experiențe diverse oferite turiștilor, care să fie concentrate nu doar în perimetrul capitalei, dar și în regiuni”, a menționat Secretarul de Stat, Iuliana Drăgălin.

Totodată, membrii grupului de lucru au venit cu unele prognoze referitor la creștere durabilă a turismului și concepte de dezvoltare. De asemenea, în cadrul ședinței au convenit asupra modalității de activitate a grupului de lucru pentru perioada următoare.

Menționăm că, „Programul Turism-2030” este elaborat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională împreună cu Guvernul Suediei și cel al Marii Britanii.

Din cadrul grupului de lucru privind elaborarea Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru anii 2020 – 2030 fac parte peste 45 de instituții. La moment, direcțiile prioritare ale dezvoltării turismului în Republica Moldova sunt reflectate în Strategia „Turism 2020”, aprobată în 2014.