Titlu

Restricții de circulație pentru transportul de mare tonaj pe drumurile naționale
06/13/2019 - 16:15

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează conducătorii auto că se interzice, provizoriu, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 de tone pe drumurile naționale. Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30 de grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00.

 

Măsura restricționării circulației rutiere are ca scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi ce depășesc 30°C și sunt prevăzute de art. 8 al Legii drumurilor nr. 509 din 22.06.1995 și ordinul nr. 318/218 din 25.06.2018 „Privind limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile din Republica Moldova”, emis de Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Interne.

 

Restricțiile instituite nu se referă la vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și /sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculelor antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

 

Administratorii drumurilor vor informa utilizatorii de drumuri și Serviciul Vamal despre restricțiile provizorii la circulația pe drumurile naționale.

 

Controlul asupra circulației mijloacelor de transport va fi asigurat de Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției și autoritatea administrativă Agenția Națională Transport Auto.