Titlu

Săptămâna europeană a energiei durabile în Moldova, 23-29 iunie

În perioada 23 - 29 iunie 2014 în Moldova se desfășoară în premieră Săptămâna Europeană a Energiei Durabile (EUSEW). Săptămâna Europeană a Energiei Durabile se desfășoară sub genericul „Un pas mic din partea ta. Un pas mare pentru Europa”.
În cadrul EUSEW sunt organizate o serie de conferințe, discuții publice, expoziții, quiz fest, concert Scopul acestor evenimente este de a răspândi cele mai bune practici,de a prezenta multe informații relevante despre energia durabilă și de a inspira idei noi pentru dezvoltarea unui mediu mai durabil.
Republica Moldova s-a aliniat astfel comunităților europene, care organizează anual EU Energy Days - evenimente de promovare a energiei durabile.

Lansat în 2006, ca o inițiativă a Comisiei Europene, EUSEW adună sute de organizații și persoane fizice din Europa, cu scopul de a răspândi cele mai bune practici, de a inspira prin idei inovatoare pentru a contribui la atingerea obiectivelor UE 2020 - privind clima și energia, privind emisiile de gaze cu efect de seră, eficiența energiei, precum și sursele de energie regenerabilă.