Titlu

Săptămâna Europeană a IMM-urilor se află la cea de-a doua ediție
09/26/2014 - 16:21

26 septembrie 2014 - Ministerul Economiei, împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea  Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în Moldova, organizează în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2014, Săptămâna Europeană a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

 

În cadrul Săptămânii Europene a ÎMM – urilor la Chișinău și în majoritatea centrelor raionale  vor avea loc mai multe evenimente publice de amploare ce vor avea în vizor activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii.

 

 

La doi octombrie se va desfășura și Conferinţa Internaţională a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, cu genericul  „ÎMM – Calea spre performanță europeană", în incinta Palatului Republicii din Chişinău. În cadrul Conferinţei va avea loc Ceremonia oficială de decernare a premiilor învingătorilor Concursurilor "Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM" şi "IMM - model de responsabilitate socială".

 

Tototadă,  va fi organizată Expoziţia-forum Internaţională “B2B” Expo, susţinută de Ministerul Economiei şi organizată de către  Centrul Internaţional de Expoziţii „MoldEXPO”. Expoziţia de produse şi servicii pentru afaceri, ce va reuni diferite platforme și resurse de business pentru antreprenori și manageri, va avea loc în perioada 1 – 2 octombrie la Chișinău, în incinta „MoldEXPO” .

 

Iar la Cimișlia, la 30 octombrie 2014 va avea loc Forumul Regional “Antreprenoriat - factor–cheie în dezvoltarea regională”,  organizat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud, la care vor participa raioanele Cimișlia, Ştefan-Vodă, Căușeni, Cantemir, Leova, Taraclia, Cahul.

 

Totodată, în toate raionale R. Moldova vor fi organizate  mese rotunde, dezbateri publice, sesiuni şi seminare de instruire, întrevederi, şedinţe, la care vor fi abordate teme precum iniţierea unei afaceri, implementarea legislaţiei muncii, calitatea la standarde europene, modificări în legislaţia fiscală ș.a. (Agenda evenimentelor)

 

La evenimente vor participa reprezentanţi ai Guvernului, administraţiei publice centrale şi locale, misiunilor diplomatice, organizaţiilor internaţionale, organizaţiilor obşteşti, agenţi economici, studenţi şi mass-media.

 

 

Cei prezenţi la eveniment vor putea participa la discuţii şi dezbateri și își vor exprima opiniile şi viziunile privind îmbunătăţirea mediului de afaceri . Pentru a vă înregistra la evenimente vă rugăm să apăsați aici.

 

Notă: Săptămâna Europeană a IMM-urilor este coordonată de Comisia Europeană și se desfășoară concomitent în alte 37 de ţări.