Titlu

În satul Feștelița va fi construit un sistem de iluminat inteligent
04/01/2019 - 17:29

În satul Feștelița, raionul Ștefan-Vodă va fi construit un sistem de iluminat public cu utilizarea sistemului inteligent de management energetic. Proiectul-pilot a fost aprobat în cadrul ședinței Agenției pentru Eficiență Energetică.

 

Proiectul prevede montarea a 538 corpuri de iluminat de tip LED pe 19 străzi din sat, cu o lungime totală de circa 18 km. Inițiativa va reduce substanțial cheltuielile, dar și va proteja mediul încunjurător de emisiile de CO2.

 

„Este foarte important ca acest proiect să fie realizat, deoarece este o inițiativă unică. Totodată, poate fi considerat un model pentru alte localități din Republica Moldova, deoarece prevede implementarea într-o singură comunitate a mai multor măsuri de eficiență energetică”, a menționat Vitalie Iurcu, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

De asemenea, în cadrul ședinței Agenției pentru Eficiență Energetică au fost aprobate și alte proiecte-pilot, printre care: Proiect de eficientizare a consumului de energie a Azilului pentru persoane în etate din orașul Șoldănești și a Gimnaziului din satul Șișcani, raionul Nisporeni; Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public din satul Geamăna, etc.