Titlu

Ședința tripartită a Comisiei Naționale Pentru Consultări și Negocieri Colective (VIDEO)
07/20/2017 - 17:47

20 iulie, Chișinău - Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei a prezidat ședința de astăzi tripartită guvernamentală a Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, în calitatea sa de președinte al Comisiei.                                              

 

În cadrul ședinței, au fost abordate cinci subiecte prioritare, printre care cu privire la măsurile întreprinse de către Guvernul Republicii Moldova în vederea adaptării legislației naționale la Convenția Organizației Internaționale a Muncii nr. 81 privind inspecția muncii, ca urmare a recomandărilor Comitetului tripartit de experți al OIM, prezentat de Ministerul Economiei și Ministerul Justiției; cu privire la proiectului de Lege privind tichetele de masă, prezentat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale şi Familiei; cu privire la Examinarea proiectului Convenției colective (nivel național) de modificare şi completare a Convenției colective (nivel național) nr. 2 din 09.07.2004 „Timpul de muncă şi timpul de odihnă”, prezentat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova; cu privire la Examinarea cadrului bugetar pe termen mediu pentru 2018-20202, prezentat de către Ministerul Finanțelor.

 

De asemenea, a fost aprobat Planului de activitate al CNCNC pentru semestrul II al anului 2017, prezentat de Secretariatul Comisiei naționale pentru consultări şi negocieri colective (CNCNC).

 

 

(Video) Ședința Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, din 20 iulie, 2017.