Guvernul Republicii Moldova
MinisterulEconomiei șiInfrastructurii

Linia verde: 250 500

Titlu

Sergiu Railean cere o monitorizare exigentă a calității executării lucrărilor de reabilitare și reparare a drumurilor
06/26/2020 - 19:51

Asigurarea calității lucrărilor de reabilitare a drumurilor a fost discutată, astăzi, de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, în cadrul unei ședințe cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

 

În cadrul ședinței, Sergiu Railean a subliniat necesitatea unei monitorizări extrem de exigente a calității lucrărilor de reabilitare și  reparare a drumurilor publice și respectarea tuturor standardelor și proceselor tehnologice moderne. De asemenea, ministrul a atras atenția asupra asigurării unei maxime transparențe a tuturor licitațiilor publice pe lucrările de infrastructură.

 

„Investițiile în infrastructură sunt foarte importante pentru dezvoltarea economiei. În timp, acestea generează acumulări la bugetul de stat și asigură crearea locurilor de muncă.  De  aceea, trebuie să construim drumuri sigure, durabile, cu respectarea tuturor standardelor de calitate. Iar atunci când lucrările nu sunt executate calitativ, agenții economici trebuie să fie sancționați dur”, a declarat Sergiu Railean.

 

Directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop, a informat ministrul că, la moment, Administrația de Stat a Drumurilor derulează 18 proiecte de reabilitare și construcție a drumurilor naționale. Calitatea executării acestor lucrări de către agenții economici este verificată și monitorizată de responsabilii tehnici și inginerii din cadrul ASD, care sunt contractați câte unul pentru fiecare raion. De asemenea, sunt preluate probe din învelișul de asfalt și testate în laboratoarele instituției. În afară de ASD, calitatea lucrărilor este examinată de Agenția pentru Supraveghere Tehnică.

 

Ministerul Economiei și Infrastructurii încurajează pe toți cetățenii și autoritățile publice locale să sesizeze Administrația de Stat a Drumurilor și Agenția pentru Supraveghere Tehnică în cazul în care depistează nereguli în executarea lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în exploatare a acestora.

Imagini: 
modelul_costului