Titlu

Stephane Bride: „Modelul economic polonez este un exemplu de succes ce poate fi preluat de Moldova”
04/24/2015 - 11:36

24 aprilie 2015, ChișinăuModelul economic polonez este un exemplu de succes ce poate fi preluat de Moldova”, declarația a fost făcută de Viceprim-ministrul, Stephane Bride, ministru al Economiei în cadrul întrevederii de astăzi cu Artur Michalski, ambasadorul Republicii Polone în Moldova. 

 

Discuțiile s-au axat pe consolidarea relațiilor economice bilaterale între Republica Moldova și Polonia și atragerea companiilor poloneze să investească în Moldova. În acest context, ambasadorul Poloniei a remarcat importanța sporirii vizibilității pieței moldovenești în mediul de afaceri polonez, în special pentru companiile care activează în țările vecine, România, Ucraina.

 

Ministrul Economiei a apreciat susținerea constantă oferită Republicii Moldova, subliniind importanța expertizei pe care o poate oferi Polonia țării noastre. „Modelul economic polonez este un exemplu de succes ce poate fi preluat de Moldova în parcursul nostru european, în special în dezvoltarea climatului investițional”, a declarat Stephane Bride.

 

Totodată, părțile au mai discutat despre posibilitatea extinderii asistenței oferite de partea poloneză în sectoare precum industria, referindu-se și la creditul oferit de Guvernul Poloniei,  în valoare de 100 milioane de euro, acordat pentru dezvoltarea sectorului agro-industrial din Moldova, din care 10% urmând a fi direcționate pentru dezvoltarea infrastructurii industriale.  

 

La final, oficialii au convenit asupra organizării în luna Iunie la Chișinău a celei de-a 5-a Comisii interguvernamentale moldo-poloneze. Părțile au agreat și asupra organizării, în aceeași perioadă, a unui forum de afaceri moldo-polonez în vederea stabilirii parteneriatelor și proiectelor de investiții comune.