Titlu

Stephane Bride a participat la deschiderea afacerii unui beneficiar al PARE 1+1, la Orhei
04/14/2015 - 16:23

14 aprilie 2015, ChişinăuMinistrul Economiei, Stephane Bride a participat, astăzi, la lansarea afacerii unui beneficiar al Programului de stat pentru atragerea remitențelor PARE 1+1, în s. Mitoc, r-nul Orhei.

 

În cadrul evenimentului, Stephane Bride a ținut să menționeze importanța Programului PARE 1+1, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu suportul UE, pentru susținearea emigramților moldoveni, care se intorc acasă și doresc să investească în afaceri.

 

”Astăzi, este important să credem că viitorul nostru este acasă, că putem schimba lucrurile în bine, deoarece Moldova are un potențial enorm, în special în zonele rurale. De aceea, trebuie să informăm micii antreprenori despre toate iniţiativele și programele de dezvoltare existente, ca aceștia să beneficieze de ele, să deschidă afaceri și noi locuri de muncă”, a spus ministrul Economiei.

 

În ultimii 4 ani ODIMM a finanțat 504 proiecte investiționale, suma granturilor acordate constituind 83,5 mil lei, iar suma investițiilor în economie – 184,0 mil lei. Astfel, fiecare leu acordat în calitate de grant a adus investiții în economie de circa 2,2 lei50% din companiile beneficiare sunt start-upuri.

 

În final, Stephane Bride a dorit succes antreprenorului, exprimându-și speranța că această istorie de succes va încuraja cât mai mulți moldoveni să revină acasă pentru a deschide afaceri.