Titlu

Stephane Bride a participat la reuniunea Consiliului ministerial al Comunității Energiei
10/16/2015 - 16:48

16 octombrie 2015, ChișinăuViceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride a participat, astăzi, la reuniunea Consiliului ministerial al Comunității Energiei, care a avut loc la Tirana, Albania.

 

Conform agendei, în cadrul reuniunii au fost adoptate mai multe decizii referitor la punerea în aplicare a Directivelor europene privind infrastructura și eficiența energetică, a fost prezentată Foaia de parcurs privind implementarea reformelor în Comunitatea Energetică. De asemenea, la sesiunea ”Initiative de integrare în piața regională” au fost abordate proiectele de interconexiune la piața europeană de energiei, derulate de Republica Moldova și Ucraina.

 

Consiliul ministerial al Comunității Energiei se reunește anual cu scopul a asigura implementarea obiectivelor prevăzute în Tratatul Comunității Energiei în ceea ce privește armonizarea legislației energetice naționale la cea a UE, asigurarea unei concurențe sănătoasă pe piață, încurajarea investițiilor străine în generarea de energie electrică, realizarea interconexiunilor transfrontaliere, utilizarea energiei regenerabile și a eficienței energetice.

 

Republica Moldova este membru cu drepturi depline în cadrul Comunităţii Energetice din luna mai 2010.